Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
e-mail
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u meer nieuws, wetgeving en praktische informatie over elektriciteit?Overal stroomversnellers?

Nieuws - 29/08/2018
-
Auteur(s): 
Joris De Vroey Vlaams minister van Energie herlanceert deze week de campagne “Stroomversnellers” van het Vlaams Energieagentschap en de Vlaamse regering. De tweede uitdaging ‘Overal stroomversnellers’ nodigt elke burger uit om te kiezen voor een energieproject in zijn gemeente. Behaalt een gemeente voldoende stemmen, dan krijgt ze een startkapitaal van maximaal 1 euro per inwoner om het project te realiseren.
 

In de voorbije maanden hebben 151 steden en gemeenten 378 lokale energieprojecten naar voren geschoven. Tijd voor de volgende fase: tot 7 oktober kunnen burgers stemmen voor hun favoriete groene-energieproject op de website www.stroomversneller.be.

Zodra 1% van de volwassen inwoners van een gemeente heeft gestemd, ontvangt deze gemeente een startbudget tot 1 euro per inwoner. De Vlaamse regering heeft hiervoor een budget van 6,5 miljoen euro voorzien.

Het Vlaams Energieagentschap wil met deze nieuwe campagne lokale energieprojecten promoten. Door Vlamingen te overtuigen van de voordelen van lokale energieprojecten, hoopt VEA ook het energieverbruik te doen dalen en de resterende energieconsumptie in de richting van hernieuwbare energiebronnen te duwen. In een eerdere campagne ‘Overal Zonnepanelen’ werd de Vlaming al uitgedaagd om daken te nomineren waarop zonnepanelen ontbreken.
Tommelein roept iedereen op om te stemmen op het favoriete energieproject uit zijn of haar gemeente.

Bron:  Minister Tommelein